Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca
Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca (UTCN) este una dintre cele mai prestigioase instituții de învățământ superior din România și datează din anul 1920. Începând cu anul 1977 au început programele de studiu în automatica și calculatoare. De la înființare, Facultatea de Automatică și Calculatoare a câștigat o reputație internațională pentru standardele academice ridicate și excelența în cercetare. În prezent, facultatea are peste 120 de cadre didactice organizate în trei departamente (Calcualtoare, Automatică și Matematică), trei programe de licență, zece programe de masterat și două programe de doctorat în care studiază circa 2000 de studenti. Departamentul de Calculatoare este implicat in o gamă largă de teme de cercetare care abordează aspecte fundamentale în domeniul calculatoarelor și al tehnologiei informației, cum ar fi: proiectarea și analiza algoritmilor, comunicarea datelor, viziunea artificială și procesarea imaginilor, sistemele distribuite, grafica pe calculator. Membrii departamentului sunt implicati în granturi și contracte de cercetare naționale și internaționale în colaborare cu alte universități sau parteneri industriali.
Membrii echipei:
- Conf. dr. ing. Mihai Negru – coordonator proiect component 3
- Prof. dr. ing. Radu Danescu
- Conf. dr. ing. Tiberiu Marita
- Conf. dr. ing. Anca Marginean
- Sl. dr. ing. Raluca Brehar
- As. drd. ing. Razvan Itu
- drd. ing. Eduard Zadobrischi
Universitatea Politehnica din Bucuresti
Universitatea POLITEHNICA din București (UPB) este cea mai veche și prestigioasă școală de ingineri din România, înființată în 1818 prin Opisul Domnesc al lui Vodă Caragea ca Școala de ingineri hotarnici condusă de Gheorghe Lazăr. În 1920 denumirea se schimbă în POLITEHNICA din București, în 1948 devine Institutul Politehnic din București, iar în 1992 senatul universitar decide adoptarea numelui actual. UPB are în componență 15 facultăți cu circa 25000 de studenți și 1200 de cadre didactice, susținând activitatea de cercetare fundamentală și aplicată în 47 centre de cercetare avansată, cu 71 de laboratoare, echipate la standarde de înaltă performanță. UPB este membru activ în peste 20 de organizații academice internaționale și are acorduri de colaborare cu circa 250 de universități europene, americane, din Asia și din Africa.
UPB participă în acest proiect prin Centrul de Optoelectronică și Laboratorul de Procesare și Imagistică Holografică, facultățile de Electronică, Telecomunicaţii şi Tehnologia Informaţiei (ETTI) și cea de Științe Aplicate (FSA), respectiv. Aria de cercetare a acestora cuprinde electronica cuantică și tehnologiile optice, concretizate în programe de cooperare cu institute de cercetare şi universităţi din ţară şi din străinătate; colaborăm cu partenerii industriali prin centrul de transfer tehnologic al UPB. Expertiza membrilor echipei în holografie, procesare de imagini, compresie imagini va contribui la acest proiect pentru a digitiza holograme complexe și pentru a le compresa folosind transformata wavelet.
Membrii echipei:
- Conf. dr. ing. Marian Vlădescu – responsabil proiect component
- Conf. dr. fiz. Mona Mihăilescu – responsabil partener
- Conf. dr. ing. Eugen Scarlat
- Tehnician programator ing. Nicolae Mihale